Składniki na 2 porcje
300g (porcja) śliwek
60g (6 łyżek) mąki owsianej
30g (3 łyżki) erytrolu
25g (duża łyżka) masła
Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym.
Kontakt:
- 889 189 152
Anna Noculak
OPINIA PACJENTA: Znaleźliśmy się w gabinecie pani dietetyk w związku z kiepskimi wynikami badań mojej córki (insulinooporność). Jakie wnioski? Profesjonalne podejście do młodego pacjenta. Łatwe, szybkie do przygotowania posiłki zgodne z upodobaniami dziecka. Dużo ciepłych słów będących doskonałą motywacją. Widoczne efekty spotkań. Czegóż chcieć ...
18.10.2021
Twój komentarz