Składniki:
Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
Erytrol 40 g (4 łyżki)
Jajo 50 g (1 sztuka)
Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
Rodzynki suszone 15 g (pół garści) - opcjonalnie ;)
Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem
z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.
Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę
z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą
z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych
i piec w piekarniku w 180 stopniach około
20-30 minut.
Kontakt:
- 889 189 152
Anna Noculak
OPINIA PACJENTA: Znaleźliśmy się w gabinecie pani dietetyk w związku z kiepskimi wynikami badań mojej córki (insulinooporność). Jakie wnioski? Profesjonalne podejście do młodego pacjenta. Łatwe, szybkie do przygotowania posiłki zgodne z upodobaniami dziecka. Dużo ciepłych słów będących doskonałą motywacją. Widoczne efekty spotkań. Czegóż chcieć ...
18.10.2021
Twój komentarz