Składniki:
1 placek tortilli
serek kanapkowy, u mnie o smaku ziołowym
łosoś wędzony na gorąco
rukola
oliwki
pomidor
ogórek
czerwona cebulka
ocet balsamiczny
ulubione zioła np. oregano, suszony czosnek, tymianek
Przygotowanie:
Połowę placka tortilli smarujemy serkiem kanapkowym, następnie układamy kawałki wędzonego łososia, odrobinę rukoli i kilka cieńko pokrojonych plasterków cebuli. Placek składamy na pół i kładziemy na suchą, rozgrzaną patelnię. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 1-2 minuty i delikatnie przewracamy na drugą stronę. Po 1 minucie przekładamy tortillę na talerz i podajemy z sałatką z rukoli, oliwek, pomidora, ogórka, cebuli, skropioną octem balsamicznym i doprawioną ulubionymi ziołami.
PS Łososia możecie zamienić na inną rybę, grillowanego/pieczonego kurczaka/indyka, wędzone tofu, a rukolę zamienić na inną sałatę, do której możecie użyć dowolnych warzyw, które lubicie lub macie w kuchni ;).
Twój komentarz