Anna Noculak
05 Marz

Jaglane rafaello

Idealne do kawy :)

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy jaglanej,
  • 30 g mleka kokosowego (z puszki),
  • 70 g wody,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (+ dodatkowa ilość do obsypania),
  • erytrol wg uznania,
  • 5 g oleju kokosowego,
  • ekstrakt z wanilii lub ziarenka wanilii 

Przygotowanie:

Kaszę wypłukać pod zimną, a następnie pod wrzącą wodą; wsypać do garnka. Do kaszy dolać wodę, mleko i gotować na bardzo małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko! (Kasza nie może być rzadka). W międzyczasie na patelni podprażyć wiórki kokosowe do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru. Do ugotowanej gorącej kaszy od razu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Następnie dodać olej kokosowy oraz erytrol, wanilię, ponownie wymieszać. Jeszcze z ciepłej masy formować kulki, do każdej włożyć migdał, następnie obtoczyć je w wiórkach. Kulki schłodzić w lodówce. 

Twój komentarz




(edited)
POKAŻ