Anna Noculak
11 Sier

Szybkie ciasto z sezonowymi owocami

Całe ciasto ma ok. 1206 kcal, czyli przy podziale na 8 kawałków, kaloryczność porcji wyniesie ok. 151 kcal.

Forma ma średnicę 23 cm i wychodzi dosyć niskie, także można użyć mniejszej, aby było wyższe ;). 

Składniki (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej):

🍓 300 g sezonowych owoców,

🍓 400 g mleka 1,5% tłuszczu lub napoju roślinnego,

🍓 50 g miodu lub syropu klonowego,

🍓 50 g erytrolu,

🍓 130 g mąki orkiszowej,

🍓 4 jajka M.

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Zmiksować jajka, mąkę, miód/syrop, erytrol i mleko, a następnie przelać do formy. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec około 45 minut.

Twój komentarz




POKAŻ