Anna Noculak
03 Sty

Pieczona owsianka czekoladowa

Czekoladowe ciastko z płynnym wnętrzem na śniadanie, a do tego odżywcze i zwierajce aż 25,8 g białka - brzmi niemożliwie? Spróbuj pieczonej owsianki czekoladowej!

Makro:
389 kcal | B 25,8 g | T 10, 2 g | W 50,3 g

Składniki:
40 g płatków owsianych
15 g odżywki białkowej (lub 30 g skyru waniliowego)
1/2 banana
Szczypta soli
3 g kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 g masła orzechowego 100%
120 g wody (lub 90 g jeśli używany był skyr zamiast odżywki)
60 g puddingu proteinowego bez cukru (Lidl - Pilos high protin pudding)

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Zmiksować dokładnie wszystkie składniki oprócz puddingu. Masę przelać do kokilki. Dodać pudding proteinowy i "zakopać" go masa owsiankową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 16-18 min.

Twój komentarz




(edited)
POKAŻ