
Jak więc zminimalizować negatywne skutki grillowania i zabezpieczyć się przed działaniem szkodliwych związków ?
 Należy używać do pieczenia mięsa tacek lub aluminiowej folii, na które skapuje wytopiony tłuszcz.
Należy używać do pieczenia mięsa tacek lub aluminiowej folii, na które skapuje wytopiony tłuszcz. Nie należy piec w zbyt wysokiej temperaturze, aby nie przypalać jedzenia.
Nie należy piec w zbyt wysokiej temperaturze, aby nie przypalać jedzenia. Wcześniejsze zamarynowanie mięsa istotnie obniża zawartość rakotwórczych związków powstających w nim podczas grillowania.
 Wcześniejsze zamarynowanie mięsa istotnie obniża zawartość rakotwórczych związków powstających w nim podczas grillowania. Przed każdym kolejny grillowaniem, należy dokładnie wyczyścić ruszt.
Przed każdym kolejny grillowaniem, należy dokładnie wyczyścić ruszt.
Mam nadzieję, że te wskazówki będą dla Ciebie przydatne i pozwolą lepiej zadbać o zdrowie










Twój komentarz